Większość zbóż uprawianych na naszych polach, przeznaczonych jest do produkcji pasz. Podstawowe zboża takie jak pszenica, jęczmień, pszenżyto i kukurydza, wzbogacone o niezbędne minerały i koncentraty stanowią podstawę żywienia trzody i bydła. Ponadto w strukturze upraw znaczącą pozycję stanowią także buraki cukrowe i rzepak.
Większość zbóż zebranych z naszych pól w okresie żniw, trafia do magazynów, a następnie we własnej mieszalni pasz, pod okiem ekspertów, sukcesywnie przerabiane są na wysokojakościowe pasze do karmienia trzody chlewnej i bydła mlecznego. Z tych miejsc, prowadzona jest dystrybucja pasz na poszczególne fermy w Grupie Mróz.
Prowadzimy hodowlę trzody chlewnej w cyklu zamkniętym, tzn. z własnego stada macior pochodzą prosięta które w ostatniej fazie trafiają do tuczu. Nasi pracownicy kontrolują warunki rozwoju i zapewniają najlepszą opiekę dla stada. Dzięki temu spełniamy standardy dobrostanu zwierząt, a nasze mięso spełnia wszelkie wymogi i normy.
W trzech zakładach produkujemy najwyższej jakości mleko, w oparciu o stado 2,5 tysiąca krów. Doskonała opieka, sprawna technologia udoju oraz optymalne warunki do rozwoju sprawiają, że nasze mleko spełniają wszystkie normy i wymogi.
W dwóch zakładach prowadzimy ubój i rozbiór półtusz wieprzowych. Łączne dobowe zdolności ubojowe sięgają 3,5 tysiąca sztuk. Zaawansowana technologia oraz wysokie kwalifikacje naszych pracowników umożliwiają sprawną produkcję.
Zakłady w Czachorowie i Borzęciczkach, dysponują łącznie powierzchnią magazynową o pojemności 35 tysięcy miejsc paletowych. Chłodnia składowa w Czachorowie oferuje pełne zaplecze logistyczne pozwalające na obsługę klientów zewnętrznych.
Frost&Meat by Mróz Sp. z o.o.
Czachorowo 44
63-800 Gostyń Wlkp.
Dzienna produkcja zakładu w Borku Wielkopolskim sięga 80 ton wyrobów gotowych. Produkujemy ponad 60 rodzajów mięsa i wędlin. Tradycyjne metody i najlepsze przyprawy zapewniają jakość i smak wywodzące się z dziedzictwa wielkopolskiego.
Kanapki, bagietki, zestawy obiadowe, to produkty które codziennie o świcie opuszczają zakład w Karolewie. Po osiągnięciu pełnych zdolności produkcyjnych, linie technologiczne opuszczą ponad 4 miliony sztuk opakowań miesięcznie.
Foodmakers Sp. z o.o.
Karolew 9A1
63-810 Borek Wielkopolski