Nasze zakłady

Zakresy działalności

ROLNICTWO
HODOWLA
UBOJNIE
MROŹNIE
PRZETWÓRSTWO

ROLNICTWO

Produkcja zbóż

Większość zbóż uprawianych na naszych polach, przeznaczonych jest do produkcji pasz. Podstawowe zboża takie jak pszenica, jęczmień, pszenżyto i kukurydza, wzbogacone o niezbędne minerały i koncentraty stanowią podstawę żywienia trzody i bydła. Ponadto w strukturze upraw znaczącą pozycję stanowią także buraki cukrowe i rzepak. 

ROLNICTWO

Mieszalnie pasz

Większość zbóż zebranych z naszych pól w okresie żniw, trafia do magazynów, a następnie we własnej mieszalni pasz, pod okiem ekspertów, sukcesywnie przerabiane są na wysokojakościowe pasze do karmienia trzody chlewnej i bydła mlecznego. Z tych miejsc, prowadzona jest dystrybucja pasz na poszczególne fermy w Grupie Mróz.

HODOWLA

Hodowla i chów trzody chlewnej

Prowadzimy hodowlę trzody chlewnej w cyklu zamkniętym, tzn. z własnego stada macior pochodzą  prosięta które w ostatniej fazie trafiają do tuczu. Nasi pracownicy kontrolują warunki rozwoju i zapewniają najlepszą opiekę dla stada. Dzięki temu spełniamy standardy dobrostanu zwierząt, a nasze mięso spełnia wszelkie wymogi i normy.

HODOWLA

Hodowla i chów bydła mlecznego

W trzech zakładach produkujemy najwyższej jakości mleko, w oparciu o stado 2,5 tysiąca krów.  Doskonała opieka, sprawna technologia udoju oraz optymalne warunki do rozwoju sprawiają, że nasze mleko spełniają wszystkie normy i wymogi.

UBOJNIE

Produkcja mięsa

W dwóch zakładach prowadzimy ubój i rozbiór półtusz wieprzowych. Łączne dobowe zdolności ubojowe sięgają 3,5 tysiąca sztuk. Zaawansowana technologia oraz wysokie kwalifikacje naszych pracowników umożliwiają sprawną produkcję.

Rzeźnia Mróz Sp. z o.o.
ul. Borzęciczki 29a
63-720 Koźmin Wlkp.
Frost&Meat by Mróz Sp. z o.o. 
ul. Gostyńska Szosa 29A,
64-125 Poniec

MROŹNIE

Przechowywanie
i logistyka

Zakłady w Czachorowie i Borzęciczkach, dysponują łącznie powierzchnią magazynową o pojemności 35 tysięcy miejsc paletowych.  Chłodnia składowa w Czachorowie oferuje pełne zaplecze logistyczne pozwalające na obsługę klientów zewnętrznych.

Frost&Meat by Mróz Sp. z o.o.
Czachorowo 44
63-800 Gostyń Wlkp.

PRZETWÓRSTWO

Przetwórstwo mięsa
i wędlin

Dzienna produkcja zakładu w Borku Wielkopolskim sięga 80 ton wyrobów gotowych. Produkujemy ponad 60 rodzajów mięsa i wędlin. Tradycyjne metody i najlepsze przyprawy zapewniają jakość i smak wywodzące się z dziedzictwa wielkopolskiego.

Mróz S.A
ul. Koźmińska 5a
63-810 Borek Wlkp.

PRZETWÓRSTWO

Produkcja dań
gotowych i kanapek

Kanapki, bagietki, zestawy obiadowe, to produkty które codziennie o świcie opuszczają zakład w Karolewie. Po osiągnięciu pełnych zdolności produkcyjnych, linie technologiczne opuszczą ponad 4 miliony sztuk opakowań miesięcznie.

Foodmakers Sp. z o.o. 
Karolew 9A1
63-810 
Borek Wielkopolski