Od pola do stołu

Pełny łańcuch integracji pionowej w rolnictwie

Naszym priorytetem jest pełna kontrola nad każdym etapem produkcji, od siewu po wyrób gotowy. Mamy własną ziemię, hodujemy prosiaki, tuczymy je, ubijamy i przerabiamy we własnych zakładach. W dzisiejszych warunkach byłoby to praktycznie niemożliwe do stworzenia od podstaw.

WŁASNE PASZE
własna hodowla
WŁASNA HODOWLA
NASZE PRZETWÓRSTWO
KONTROLA JAKOŚCI

Własne zboża

Większość zbóż uprawianych na naszych polach przeznaczonych jest do produkcji pasz. Podstawowe zboża takie jak pszenica, jęczmień, pszenżyto 
i kukurydza, wzbogacone o niezbędne minerały 
i koncentraty stanowią podstawę żywienia trzody 
i bydła. Ponadto w strukturze upraw znaczącą pozycję stanowią także buraki cukrowe i rzepak.

Własne pasze

Na bazie własnych upraw, w dwóch mieszalniach produkujemy homogenne pasze bez GMO, które przeznaczamy do żywienia bydła oraz trzody chlewnej. Naszą ideą jest produkcja pasz bez zbędnych dodatków, w oparciu o naturalne składniki i ich sprawdzone proporcje. Dzięki temu wiemy, że nasze zwierzęta prawidłowo się rozwijają.

Własna hodowla

Z zachowaniem dobrostanu zwierząt, produkujemy najwyższej jakości mięso. Nasi pracownicy zapewniaja najlepszą opiekę, przez co wszystkie nasze stada posiadają optymalne warunki do rozwoju. Dzięki temu spełniamy standardy dobrostanu zwierząt, a nasze mięso spełnia wszelkie wymogi i normy.

Nasze przetwórstwo

Do przygotowania wędlin i wyrobów garmażeryjnych wykorzystywane są znakomite polskie receptury, które w pełni odpowiadają kulinarnym gustom naszych klientów. Wysokie kwalifikacje, doświadczenie załogi oraz zaawansowana technologia umożliwiają produkcję wyrobów wysokiej jakości. 

Kontrola jakości

Aby zapewnić naszym wyrobom zawsze taki sam smak i jakość, kontroli podlega każdy etap produkcji. Dbamy o najwyższe standardy higieny i bezpieczeństwa. Nasi pracownicy przechodzą regularne szkolenia zarówno w zakresie BHP jak i najnowszych zaleceń dotyczących produkcji.