Nasza historia

1989

rozpoczęcie działalności w branży mięsnej przez Marię i Wojciecha Mrozów

1992

powołanie spółki „Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Mróz Sp. z o.o.”

1992

nawiązanie współpracy z francuską firmą Jean Floc’h

1992

przeniesienie produkcji do nowego zakładu 
w Borku Wielkopolskim

1996

utworzenie pierwszej w historii kolarstwa polskiego, Zawodowej Grupy Kolarskiej Mróz

1999

zakup gospodarstw rolnych na terenie gminy Borek Wlkp. oraz Dolsk

2000

zakup kontrolnego pakietu udziałów 
w spółce KRP Manieczki Sp. z o.o.

2002

oddanie do użytku jednej z najnowocześniejszych ubojni trzody chlewnej 
w Polsce w miejscowości Borzęciczki

2004

oddanie do użytku ośrodka rekreacyjnego „Villa Natura”, nad jeziorem Dolskie Wielkie

2004-2007

podpisanie umowy sponsoringowej 
z drużyną Lech Poznań

2005

przekształcenie spółki ZPM Mróz Sp. z o.o. w spółkę akcyjną Mróz S.A., zmiana logo firmy.

2010

podpisanie umowy sponsoringowej 
z drużyną Warta Poznań

2015

przejęcie chłodni składowej oraz 
ubojni „Łagrom” w Gostyniu i Poniecu

2017

oddanie do użytku najnowocześniejszego w Polsce zakładu produkcji dań gotowych i kanapek w Borku Wielkopolskim

2019

oddanie biogazowni w Borzęciczkach o mocy 1,2 MW.

2020

rozpoczęcie programu wykorzystania fotowoltaiki w zasilaniu energetycznym firmy